Пътешествия, спомени и сувенири

Мадрид е столицата и най-големият град на Испания с 3,3 милиона жители. Градът има впечатляващо културно и архитектурно наследство.
1.Museum Triangle – “Златният триъгълник на изкуството” се състои от три важни музеи на изкуството , които са разположени близо един до друг на булевард Пасео дел Прадо , в центъра на Мадрид:
• Museo del Prado -  Национален музей, представящ изкуството преди 20-ти век.
• Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía - Национален музей за модерно изкуство от 20-ти век.
• Thyssen-Bornemisza - Национален художествен музей с колекции от различни епохи.
2. Caixa Forum Madrid - е музей и културен център , който също се намира на булевард Paseo del Prado.
3. Museo Naval de Madrid - Военноморският музей, има за мисия придобиване, съхраняване и проучване на колекции с историческа, художествена и научна-техническа стойност, свързани с морската дейност.
4. Museo Nacional de Antropología - Това е първият антропологичен музей в Испания и е посветена на концепцията за представянето на различните култури, съществуващи на планетата, с колекции, обхващащи петте континента.
5. Real Jardín Botánico de Madrid - е изследователски център на Висшия съвет за научни изследвания. Тази ботаническа градина се помещава на три стъпаловидни тераси, в които могат да се видят растения от Европа, цяла Америка и Тихия океан.
6. Royal Palace - е официалната резиденция на испанското кралско семейство. Това е най-големият функциониращ кралски дворец в Европа.
7. Mercado de la Cebada - някога пазар за стъкло и желязо /в края на 19-ти век/, сега е сводеста бетонна сграда, която все още служи като квартален пазар.
8. Plaza de la Villa - главният площад през Средновековието.
9. Museo de San Isidro - градски музей на Мадрид и Сан Исидро. Едната част е посветена на Свети Исидор /архиепископ от най-ранното средновековие, който има славата на един от най-великите учени за времето си/, докато другата част е посветена на палеонтологията и археологията в района на Мадрид, от праисторията до 1561 г.
10. Plaza Mayor - централния площад, в сърцето на Мадрид. Пласа Майор е бил арена на многобройни събития. А също и домакин, както на футболни мачове, така и на традициоонната корида.
11. Puerta del Sol - обществен площад, както и едно от най-известните и оживените места в града. Той служи като нулев километър, от който се измерват всички пътища в Испания ... /продължава надолу/ ...


Разгледайте РАЗНООБРАЗНИ СУВЕНИРИ от МАДРИД и други ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ в ИСПАНИЯ


12. Real Academia de Bellas Artes de San Fernando – Кралската академия за изящни изкуства Сан Фернандо - освен с преподавателска и консултантска дейност, тя е известна и с колекциите си, които съхранява - поради изобилието, богатството и значимостта на произведенията, тя се счита за втората по важност художествена галерия в страната.
13. Gran Vía - е голяма търговска улица, разположена в централната част. Това е една от най-оживените улици на Мадрид. На нея са разположени много магазини, кина и театри. Сградите се отличават със своята забележителна архитектура.
14. Mercado de San Miguel - пресъздава атмосферата на традиционен пазар, но с предимствата на новото време - има желязо-бетонна и стъклена структура от 20-ти век.
15. Teatro Real - Главният оперен театър в Мадрид.
16. Catedral de la Almudena – католическа катедрала , построена на мястото на стара джамия, като съчетава различни архитектурни стилове.
17. Plaza de España – площад, изграден през 1928 г. - забележителен пример за архитектура, като смесица от елементи от барокови, ренесансови и мавритански стилове.
18. Casa Gallardo - туристическа атракция - това е една от относително малкото модернистични сгради, намиращи се в Мадрид.
19. Arco de la Victoria - Арката на победата в квартал Moncloa - Триумфална арка, висока 49 м., построена по заповед на Франциско Франко в памет на победата на франкистките войски в битката при Ciudad Universitaria през 1936 г. - част от Гражданската война в Испания .
20. Palace of Moncloa  - Двореца на Монклоа е официална резиденция и работно място на министър-председателя на Испания .
21. Faro de Moncloa - висока 92-метра кула с платформа за разглеждане на квартал Монклоа.
22. Museo de América - Музея на Северна и Южна Америка притежава артистични, археологически и етнографски колекции от двете Америки, представящи целият период от палеолита до наши дни.
23. Museo del Traje -  Музей на облеклата - с богато етноложко наследство и изследователски център, разположен в Мадрид. Разполага с колекции, посветени на модата през различните исторически епохи.
24. Real Ermita de San Antonio de la Florida - Кралският параклис на Свети Антоний от La Florida е в неокласически стил. Известен е най-вече със своите стенописи и куполни рисунки, направени от Франсиско Гоя .
25. Rosaleda del Parque del Oeste - Розовата градина на Мадрид, създадена през 1955 г.  /продължава надолу/ ...

Търсим Дистрибутори на Сувенири и Магнити в цяла Испания, Мадрид и околностите


26. Casa de Campo - най-големият обществен парк в Мадрид - някога е бил кралско имение за лов, разположено недалеч от Кралския дворец.
27. Zoo Aquarium de Madrid – зоопарк и аквариум, намиращ се в квартал Каса де Кампо. Това е един от най-големите зоопаркове в Испания и един от малкото в света, в който се помещават гигантски панди . В него живеят над 6000 животни от 500 различни вида.
28. Parque del Retiro - историческа градина и обществен парк, разположен в Мадрид. Считан за една от основните туристически атракции на града, в него се помещават множество архитектурни, скулптурни и пейзажни ансамбли от 17-ти до 21-ви век.
29. Templo de Debod - древноегипетски храм, на възраст около 2200 години. Храмът на Дебод е подарък от Египет на Испания през 1968 г., като компенсация за испанската помощ след международния призив на ЮНЕСКО за спасяване на храмовете на Нубия.
30. Alcalá de Henares - испански град близо до Мадрид. С население от 194 000 души, той е трети в региона . Основните му забележителности са неговият университет.и катедралата Santa e Insigne Catedral-Magistral de los Santos Justo y Pastor
31. Aranjuez - близък град, част от Общността на Мадрид . Той е едно от кралските имения, в което до 1752 г. е било разрешено да живеят само кралски особи и благородници.
32. Ávila - град в Испания, намиращ се в автономната област Кастилия и Леон. Известен със своите средновековни стени, Авила понякога се нарича Град на камъните. Обявен е от ЮНЕСКО за обект от световното наследство.
33. Chinchon - Чинчон е община и град в югоизточните предградия на Мадрид. Неговият площад е пример за популярна архитектура, домакинствала кралски фестивали, религиозни, политически и др. събития. Известни /в Чинчон/ са и Iglesia de Nuestra Señora de la Asunción – църква, съчетаваща готически, ренесансов и бароков стил; Torre del reloj /Часовникова кула/ и Castillo de los Condes - Замъкът на графовете.
34. Segovia е компактен испански град в южната част на автономна област Кастилия и Леон. Градът е известен със своите исторически сгради, включително три основни забележителности: - Римския акведукт в центъра, Катедралата Segovia Cathedral и Замъкът Alcazar.
35. Toledo е град в Централна Испания, център на едноименната провинция и столица на автономната област Кастилия-Ла Манча. Катедралата в Толедо е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО.