Пътешествия, спомени и сувенири

Хамбург /Hamburg/ е вторият по големина град в Германия и в същото време една от 16-те федерални провинции в нея. Преди формирането на съвременната германска държава, Хамбург в продължение на векове е бил независим регионален енергиен и търговски център на Северно море. Градът е построен върху редица острови, образувани край естуарът на река Елба и е едно от най-важните пристанища в Европа от векове. Речното му местоположение позволява на града да се конкурира с Амстердам или Венеция по брой на каналите и мостовете.
1.Телевизионната кула /Fernsehturm/ - предлага фантастичен панорамен изглед към града от своята наблюдателна платформа и въртящ се ресторант.
2. Църквата "Св. Михаил" е една от основните църкви в Хамбург и символ на града. Протестантската църква е най-важната барокова сграда в Северна Германия. Заслужава да се види изложбата за историята на църквите в Хамбург и възстановяването на Мишел, както и църковната крипта с гроба на Карл Филип Емануел Бах.
3. Църквата Свети Яков (Sankt Jacobi Church) - за първи път спомената през 1255 г., разрушена по време на войните, и възстановена през 1959 г.
4. Църквата Света Екатерина – строителството й продължава от XIII до XVII век.
5. Църквата Свети Николай (Nikolaikirche).
6. Паметник на Бисмарк (Bismarck Monument) - изграден през 1906 г.
7. Кметството на Хамбург – датира от 1887 г. и е построено след изгарянето на по-старото кметство на Тростбрюке през 1842 г. Сградата е построена в неоренесансов стил и е популярна с високата 112 метра централна кула, най-високата кула на кметство в Германия.
8. Ломбардския мост – намира се на река Алстер. Оттук има прекрасна панорамна гледка към града. Алстер е малка река с дължина 56 км. и тече през североизточната част на Хамбург и неговия център. В средата на града има две езера, по които плават пътнически кораби, а през лятото - и многобройни туристически ветроходни кораби.
9. Тунелът на Елба /построен през 1911 год./ - свързва центърът на града с пристанището. Днес тунелът е туристическа атракция и можете да го преминете пеша, с колело или с кола.
10. Музейно пристанище Övelgönne – намира се непосредствено над тунела на Елба и съдържа  около 20 класически кораба - германски и холандски плоскодънни съдове, парни влекачи и баржи са намерили тук своят кей. Туристическия кораб Elbe, стар парен кран и пристанищен ферибот, превърнат в кафене, също принадлежат към ансамбъла. Всички кораби са в експлоатация и днес, а през летните месеци има възможност да се повозите на тях.
11. Планетариумът в градския парк на Хамбург - един от най-старите в Германия. 60-метровата кула служи като планетариум от 1930 г. насам. Няколко пъти месечно се провеждат различни специални събития и изложби, които си заслужава да бъдат посетени .....  /продължава надолу/ 


Разгледайте РАЗНООБРАЗНИ СУВЕНИРИ от ХАМБУРГ и други ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ в ГЕРМАНИЯ

8. Музей Лудвиг - музей на модерното изкуство, в близост до катедралата.
9. Музей за приложно изкуство /Museum für Angewandte Kunst/ - разполага с колекция от популярни дизайнерски предмети, както и с временни изложби.
10. Музеят Wallraf-Richartz – представлява художествена галерия с колекция от изящни предмети от средновековния период до началото на 20-ти век. Има постоянна колекция и специална изложба.
11. Римско-германски музей /Römisch-Germanisches Museum/ - отразява римската история в Кьолн и околностите. Тук се намират мозайката Дионисос и гробницата Поблиций.
12. Етнологичен музей /Rautenstrauch-Joest-Museum für Völkerkunde/ - разполага с изискана колекция от американски и австралийско-полинезийски артефакти.
13. Музей на Източноазиатското изкуство /Museum für Ostasiatische Kunst/ - съдържа предмети, музика, книги, филми, изкуство и култура от Азия.
14. Епархиален музей /Kolumba/ - християнски музей на изкуството, съдържащ селекция от историческо и съвременно религиозно изкуство.
15. Музей на шоколада в Кьолн /Schokoladenmuseum Köln/.
16. Националностатистически център за документация /NS-Dokumentationszentrum/ - бивша централа на Гестапо в Кьолн, със затворнически килии. Сега е най-големият регионален паметник в Германия за жертвите на нацистите.
17. Музей Käthe Kollwitz – изложбата е посветена на художничката Käthe Kollwitz (1867-1945), първата жена, избрана в Пруската академия на изкуствата.
18. Градски музей в Кьолн (Kölnisches Stadtmuseum) - показва експонати и произведения на изкуството свързани с историята на града - от Средновековието до наши дни.

Търсим Дистрибутори на Сувенири и Магнити в ХАМБУРГ и околностите