Пътешествия, спомени и сувенири

Мюнхен е столицата на германската федерална провинция Бавария. Има население от 2,7 милиона и е третият по големина град в Германия. Разположен на река Изар, той е известен със своята красива архитектура, история, културният живот, панаирите и ежегодния фестивал на бирата - Октоберфест.
1. Църквата Свети Петър /Alter Peter/ - най-старата енорийска църква в Мюнхен, чиято кула е забележителност на града. Тя е построена през 13 век в готически стил и е открита през 1294 г.
2. Статуята на Максимилиан I – намира се на площада Wittelsbacherplatz, с черен обелиск, построена през 1833 г. в чест на баварската армия.
3. Коринтският държавен музей на класическото изкуство.
4. Църквата "Свети Лудвиг"- изградена в стил италианска неороманска архитектура.
5. Дворецът Prinz Carl Palais е построен в стила на ранния неокласицизъм през 1804-1806 г.
6. Музей на модерното изкуството /Haus der Kunst/ - сградата е построена от 1933 до 1937 г. като първата монументална структура на нацистка Германия и като нацистка пропаганда.
7. Баварски национален музей - един от най-важните музеи за декоративно изкуство в Европа и един от най-големите в Германия. Колекцията му е разделена в две основни групи - художествено историческа и фолклорна.
8. Галерия Schackgalerie - сега е музей и туристическа атракция - един от най-артистичните музеи и галерии в Германия
9. Паметникът Friedensengel /Фриденсенгел/ - Ангелът на мира - е във формата на колона, на върха с позлатен ангел, символизиращ мира.
10. Английската градина е парк в Североизточен Мюнхен. Намира се на западния бряг на река Изар. Има площ от 3,75 km², с което се нарежда сред най-големите паркове в света.  /продължава надолу/

Разгледайте РАЗНООБРАЗНИ СУВЕНИРИ от Мюнхен и други ТУРИСТИЧЕСКИ ДЕСТИНАЦИИ в ГЕРМАНИЯ


11. Статуята „Бавария“ е открита през 1850 год., като за баварците персонификация на родината, а оттам – и на нейната сила и слава.
12. Сградите на Новото кметство /Neues Rathaus/ и Старото кметство /Altes Rathaus/ са разположени на Мариенплац. Атракция представляват Марианската колона и кулата на старото кметство, построено в готически стил, а новото е в неоготически.
13. Катедралата Фрауенкирхе /Frauenkirche/- това е катедралата на Дева Мария и катедрална църква на архиепископа на Мюнхен и Фрайзинг, които са символ на града.
14. Резиденц е градски дворец в центъра на Мюнхен, резиденция на баварските херцози, курфюрстове и крале. Днес тя е сред най-значимите музеи в Европа. Дворецът има десет двора, дели се на три главни комплекса, и разполага със 130 изложбени зали.
15. Германски музей на науката и технологиите.
16. Музей BMW, документиращ историята на известния производител на автомобили в Мюнхен.
17. Нимфенбург (Schloss Nymphenburg - Замъкът на нимфите) е построен в края на XVII и началото на XVIII век. Замъкът се намира в парк с площ 180 хектара. В него днес са разположени няколко музея, включително т.нар. „Галерия на красавиците“
18. Църквата Bürgersaalkirche /Бюргерзаалкирхе/ е историческа сграда в центъра на Мюнхен. Построена е през 1709/1710, за да служи като зала за граждански събирания, но от 1778 година функционира като църква.
19. Църквата Свети Михаил /Михаелскирхе/ - ренесансова йезуитска църква от 16 век. След базиликата "Свети Петър" в Рим, тя разполага с втория по големина конзолен свод в света.
20. Старият двор /Alte Hof/ е императорска резиденция. Бил е укрепен замъчен комплекс още през 12-ти век. След това император Лудвиг IV разширява комплекса, за да стане първата постоянна императорска резиденция в Германия.
21. Паметникът на крал Макс I Йосиф, починал през 1825 г. Неговата конституция за Бавария от 1808 г. се счита за първата демократична конституция в Германия. 

Търсим Дистрибутори на Сувенири и Магнити в Мюнхен и околностите